עבודה בארצות הברית 

כשחולמים על הגירה לארצות הברית או פשוט מפנטזים על רילוקיישן לארצות הברית, יש בראש ובראשונה להבין במה נעסוק עם הגיענו ליעד. בארצות הברית ישנו מגוון עצום של תחומים הצמאים לעובדים ובכלל זה תחום האבטחה, השיווק, המחשוב, הרפואה, המכירות ועוד.

בקשה לויזה לארצות הברית

לפי נתונים שפורסמו על ידי משרד העבודה האמריקאי, המשכורת השנתית הממוצעת של גברים בארצות הברית (ברבעון הראשון של 2020) עמדה על 55,432 דולר והמשכורת השנתית הממוצעת של נשים עמדה על 44,564 דולר. כמו כן ניתן לראות בבירור שבארצות הברית עובדים בעלי השכלה, מרוויחים הרבה יותר מעובדים ללא השכלה: ברבעון הראשון של 2020 השכר השנתי החציוני של עובדים שלא השלימו 12 שנות לימוד עמד על 31,668 דולר. לעומת זאת השכר השנתי החציוני של עובדים בעלי תואר ראשון לפחות עמד על 72,020 דולר. כדי לאתר משרה מתאימה לפני המעבר, ניתן להיעזר באתרים הבאים:

שימו לב, בנוסף לסכום המשכורות למיסוי ברילוקיישן שעליכם לעשות ולגורמים השונים שתצטרכו להתחשב בהם.
לאחר שהרחבנו מעט על אפשרויות התעסוקה בארצות הברית, עלינו להבין אילו ויזות יאפשרו לנו לעבוד באופן חוקי לחלוטין, מבלי להסתבך חלילה עם רשויות החוק – כיצד מוציאים אשרת עבודה, אילו סוגי ויזות מתאימים למשלח היד הרלוונטי והיכן ניתן למצוא את המידע העדכני ביותר בנוגע לדרישות ולתנאים הרלוונטיים לוויזות השונות שמתאימות לישראלים המעוניינים לעשות רילוקיישן לארצות הברית?

ויזות

כל אזרח זר שמעוניין להיכנס לארצות הברית, מחויב להחזיק בוויזה הרלוונטית אליו באופן אישי, כשאת הוויזה יש להוציא לפני שעוזבים את ישראל. יש לציין כי ישנם מספר סייגים לכלל הבסיסי הזה. כך לדוגמה, ישראלים המחזיקים בדרכון פורטוגלי, יכולים להיכנס לארצות הברית ללא ויזה. עם זאת, גם אלו שיכולים להיכנס באופן חופשי לארצות הברית, לא רשאים לעבוד במדינה ללא אשרה מתאימה.

כעת נספק הסבר קצר על מספר ויזות הרלוונטיות עבור ישראלים המעוניינים לעשות רילוקיישן לארצות הברית, כשסך הכול הוויזות לארצות הברית נחלקות לשש קטגוריות: תיירות וביקור, לימודים, עסקים, הגירה, עבודה וקטגוריה שישית הכוללת תת-קטגוריות נוספות (עובדי דת, איחוד משפחות פליטים, דיפלומטיה ועוד). כדי לקבל את התמונה המלאה ולהבין באילו תנאים יש לעמוד כדי לקבל את סוגי הוויזה השונים, יש לגלוש לאתר הרשמי של ממשלת ארצות הברית, בלינק הזה.

  •  Temporary worker visa

ארצות הברית מציעה מניפה שלמה של ויזות המיועדות עבור עובדים זמניים שלא מעוניינים להשתקע לצמיתות בארצות הברית. חשוב מאוד להדגיש כי לאזרח ישראלי אין אפשרות להגיש בקשה לקבלת Temporary worker visa, לפני שהמעסיק שמעוניין להעסיק אותו, מקבל אישור רשמי להעסקתו מה-USCIS (U.S Citizenship and Immigration Services). להלן הסברים על מספר סוגי ויזות בקטגוריה הספציפית הזו:

  • O – ישראלי שיעלה בידו להוכיח כי הגיע להישגים יוצאי דופן בתחומים כמו מדע, אמנות, חינוך, עסקים או ספורט, יכול להגיש בקשה לקבלת ויזה מסוג O. הוויזה מיועדת עבור Individual with Extraordinary Ability or Achievement וכן עבור ישראלים שתומכים באזרחים שמציגים הישגים או יכולות יוצאי דופן בתחום העיסוק שלהם.
  • H-18 – זוהי אחת הוויזות הפופולאריות ביותר בקרב ישראלים שמעוניינים לעשות רילוקיישן לארצות הברית. ויזה זו באה לעולם ב-1990, במטרה להקל על מעסיקים להעסיק אזרחים זרים המחזיקים ביכולות גבוהות בתחומים שבהם ישנו מחסור בכוח אדם בארצות הברית.
  • P-3 – סוג זה של ויזה מתאים עבור ישראלים המעוניינים להגיע לארצות הברית כדי להופיע, להדריך או לאמן, כל עוד תחום העיסוק שלהם הוא ייחודי לתרבות שלנו. הכוונה היא לביטוי תרבותי שהינו ייחודי לחברה, ללאום, למדינה ועוד. כך לדוגמה, הוויזה הספציפית הזו ניתנה לאחרונה למדריך בעל ניסיון עשיר בקרב מגע: כיוון שקרב מגע מזוהה במידה רבה עם ישראל, היה באפשרותו להשיג את הוויזה הנכספת.
ויזה לארצות הברית
ויזה לארצות הברית
  • Student Visa

ויזת סטודנט נמצאת בקטגוריית “Study & Exchange” ומיועדת עבור כל מי שמעוניין להגיע לארצות הברית למטרות לימודים. ישראלים שמעוניינים ללמוד בקולג’, אוניברסיטה, בית ספר תיכון, בית ספר יסודי פרטי או מוסדות לימודיים מסוגים אחרים, צריכים להשיג ויזת סטודנט מסוג F. לעומת זאת ישראלים שמעוניינים ללמוד בבית ספר מקצועי או במוסדות לימודיים שאינם מוגדרים כ”אקדמיים” (nonacademic), צריכים להשיג ויזת M. במקרים שבהם מדובר בלימודי פנאי או בקורסים קצרים בלבד, יתכן שהוויזה המתאימה יותר היא ויזת B, מקטגוריית “Visitor Visa”.

ביטוח רפואי לרילוקיישן בארצות הברית

ביטוח רפואי הוא בין הנושאים החשובים ביותר שצריכים להעסיק כל ישראלי שמעוניין לעשות רילוקיישן לארצות הברית. בניגוד לישראל, כאן ביטוח רפואי הוא לא עניין של בחירה אלא חובה מבחינת החוק, בארצות הברית עדיין חיים מיליוני אזרחים ללא ביטוח בריאות בארה”ב או עם ביטוח בריאות שמבטיח כיסוי חלקי בלבד. כפועל יוצא מכך, נכון להיום אמריקאים רבים חיים בחשש מתמיד מפני החשבון שעתיד להגיע לאחר שביקרו אצל רופא מומחה או בבית חולים ואין זה סוד שהוצאות רפואיות הן הגורם המרכזי לפשיטות רגל בארצות הברית.

כיוון ששירותי הרפואה בארצות הברית יקרים כל כך וכיוון שמערכת הרפואה מנהלת אינטראקציה מורכבת מאין כמוה עם חברות הביטוח, ישנה חשיבות עליונה לרכוש פוליסת ביטוח מחברה אמינה המתמחה במתן פתרונות ביטוח לישראלים שעושים רילוקיישן לארצות הברית. במסגרת הרכבת הפוליסה יש לשים לב לגובה ההשתתפות העצמית, למידת הגמישות (מבחינת אזורי השירות למשל), לסטטוס הזכויות הרפואיות בישראל לאחר המעבר, למוניטין של רשת ספקי הבריאות שנמצאת בהסדר עם חברת הביטוח ועוד.

טיפול רפואי ארצות הברית

מגורים בארה”ב 

איפה מתגוררים מרבית הישראלים בארה”ב ? 

כיום חיים בארה”ב מאות אלפי ישראלים. הקהילות הישראליות הגדולות ביותר נמצאות בניו יורק, קליפורניה, פלורידה וניו ג’רזי. בנוסף, ישנן קהילות ישראליות די גדולות בסיאטל ובטקסס. כמובן שאינכם חייבים לבחור אזור מגורים דווקא בשל קרבה לקהילה היהודית, אבל רבים מהישראלים שיוצאים לרילוקיישן מעוניינים לגור בקרבת יהודים או ישראלים אחרים.

מה כדאי לדעת על המוקדים המרכזיים לרילוקיישן בארה”ב?

מגורים בניו יורק

כאשר יוצאים לרילוקיישן לארה”ב ובוחרים מקום מגורים בעיר יקרה כמו ניו יורק, יש לקחת בחשבון קודם כל את התקציב שלכם. כמובן שאם נשלחתם לרילוקיישן מטעם חברה שבסיסה יושב במנהטן, סביר להניח שגם תתוגמלו בהתאם. אם חשוב לכם להתגורר בקרבת קהילה יהודית, אין לכם בעיה כיוון שבכל האזורים המרכזיים של ניו יורק (מנהטן, ברוקלין, ברונקס, קווינס וסטייטן) ישנה קהילה כזו. ושוב – עניין התקציב פה הוא קריטי, כיוון שמגורים בניו יורק, בניגוד לכל מקום אחר בארה”ב, הם יקרים באופן משמעותי. עלויות המחייה החודשיות בניו יורק יכולות להגיע לכמה אלפי דולרים, ולכן יש לבדוק טוב טוב האם אתם מסוגלים לעמוד בכך. מומלץ להתייעץ עם ישראלים אחרים שגרים באזור ולקבל החלטה מושכלת.

מגורים בניו ג’רזי

אחד היתרונות של מגורים בניו ג’רזי היא הקרבה למנהטן – כחצי שעה ממרכז העיר (בתחבורה ציבורית), ולכן מגורים בניו ג’רזי הם פתרון טוב למי שעובד במנהטן, מעוניין לחסוך בהוצאות ולגור בפרברים. האזורים הפופולריים אצל הישראלים הן העיירות Tenafly, Cresskill, Demarest‬, ו-Closter. אם חשובים לכם חיי קהילה וקרבה לישראלים, ניו ג’רזי היא מקום אידיאלי עם מרכז קהילתי גדול, תנועות נוער ישראליות ואפילו עסקים כמו חומוסיות וחנויות מכולת ישראליות.

מגורים בפלורידה

אחד האזורים המועדפים עבור ישראלים לרילוקיישן היא פלורידה, אם בגלל מזג האוויר והשמש שזורחת כל השנה או בגלל עלויות המגורים הנוחות. רוב הישראלים בוחרים להתגורר בדרום פלורידה, ובעיקר באזור מיאמי ובערים נוספות במחוזות של Broward Palm, Miami-Dade. החיים בפלורידה הם מאוד תוססים, מלאי עניין מחוץ לבית, טבע ופארקים, אטרקציות לילדים, חיי לילה, מסעדות ומקומות בילוי. יתרון נוסף הוא שפלורידה היא שער כניסה מרכזי לארה”ב ויש ממנה ואליה המון טיסות ישירות, מה שמפתה לא מעט מעט חברות ישראליות ובעלי עסקים שבוחרים להתמקם פה.

מגורים קליפורניה

קליפורניה נחשבת לבירת ההייטק של ארה”ב, ולכן היא גם המדינה הנחשקת ביותר לרילוקיישן. מרכזי ההייטק הגדולים שוכנים בסן פרנסיסקו ובסיליקון ואלי, עם חברות בינלאומיות כמו גוגל, HP, אפל, פייסבוק ועוד. קליפורניה היא מדינה עם מזג אוויר מצוין, חופי ים משגעים והמון פוטנציאל לטיולים. בקליפורניה יוקר המחייה לא מאפשר לרוב המשפחות לרכוש בית, ולכן היא פחות מתאימה להשתקעות לזמן ארוך. עם זאת, יש בקליפורניה שני מוקדים גדולים של קהילה ישראלית גדולה – בסן פרנסיסקו ובלוס אנג’לס – עם בתי ספר איכותיים וחיי תרבות עשירים.

מגורים בסיאטל

ישראלים רבים מבצעים רילוקיישן לסיאטל, כיוון שחברות הייטק רבות ממוקמות באזור. סיאטל נחשבת לאחת הערים המבוקשות בארה”ב ולכן תמיד פשוט למצוא שם מגורים. בשל כך, כדאי לחפש מספיק זמן מראש מגורים, כיוון שהחיפוש יכול לקחת זמן. בסיאטל ישנה קהילה יהודית, בתי ספר מעולים, בתים מרווחים וקהילתיות רבה.

מגורים בטקסס

אחת המדינות עם שיעורי ההגירה הגבוהים בארה”ב. אחת הסיבות לכך היא שטקסס היא מדינה ללא מס הכנסה אישי. כמו כן, כי תושבי טקסס נהנים מיוקר מחייה נמוך, דלק זול, נכסים ברי השגה, קהילה פעילה ומערכת חינוך איכותית.

למי כדאי לפנות על מנת לחפש נכס מתאים בארה”ב?

על מנת למצוא נכס מתאים למגורים יש כמה פעולות שניתן לעשות:

  1. כמה חודשים לפני המעבר לפנות אל סוכנות נדל”ן מקומית שתסייע בחיפוש נכס. השימוש בשירות של מתווך (ברוקר) כרוך בעמלה של כעשרה אחוזים מהשכר השנתי. כדי להקל על התהליך מומלץ לחפש ביעד העתידי סוכני נדל”ן ישראלים. אלו יוכלו לסייע לכם לא רק במציאת מקום מגורים מתאים, אלא גם לעזור לכם בהסתגלות לאחר הרילוקיישן, כמו מתן המלצות על רופאים ושירותים שונים באזור, עזרה במציאת בתי ספר וגנים ועוד. המנטליות הדומה, השפה המשותפת ותחושת השייכות תורמת פעמים רבות ליצירת קשר אישי וחברי. מומלץ ליצור קשר עם סוכני נדל”ן מקומיים מספיק זמן לפני המעבר, על מנת לקדם תהליכים מורכבים, כמו בקשת משכנתא ואיתור נכס מתאים.
  2. להתחבר לקבוצות פייסבוק רלוונטיות של ישראלים שיוצאים לרילוקיישן או ישראלים ביעד הספציפי (למשל: קבוצת ישראלים בארה”ב). בקבוצות אלה קיים שיח יומיומי והמון עזרה הדדית – מה שיכול להוביל אתכם ליצירת קשרים חדשים ולמציאת הזדמנויות מגורים טובות.
  3. לפנות לחברים ולמכרים ולשאול אם הם מכירים נכס מתאים להשכרה.
  4. לחפש נכס למגורים באתרי אינטרנט או בעיתונים – כאשר אתם ניגשים לחיפוש, חשוב לדעת כמה פרטים: בארה”ב לא סופרים את הסלון כחדר, ולכן, למשל, דירת 4 חדרים כוללת 4 חדרי שינה + סלון. כמו כן, בעת פרסום נכס יש דרך מסויימת להציג את מספר חדרי השינה, השירותים והחניות. למשל: דירה שמפורסמת כ-3/2 היא דירה עם 3 חדרי שינה ו-2 חדרי שירותים, בית עם 3/2/2 כולל 3 חדרי שינה, 2 חדרי שירותים ו-2 חניות, וכך הלאה. שימו לב: מודעות רבות שמתפרסמות הן של מתווכים ולכן תידרשו לשלם עמלת תיווך. כדי לסנן מודעות כאלה, חפשו באתרים אופציית סינון של דירות שפורסמו על ידי בעליהן – By owner.

לימודים בארה”ב

חשוב לדעת, לפני שאתם מתכננים יציאה לרילוקיישן על מנת ללמוד באחד מהמוסדות הגבוהים בארה”ב יש צורך לקבל ויזת סטודנט מסוג F1. את ויזת הסטודנט ניתן להנפיק רק לאחר קבלה למוסד לימודים המוכר בארה”ב, תשלום אגרה המיועדת לסטודנטים (SEVIS I-901) ומילוי טופס מיוחד למועמד לוויזת לימודים אותו מספק מוסד הלימוד הייעודי. המגישים בקשה לויזת לימודים בפעם הראשונה יכולים להגישה לכל המוקדם 120 יום לפני תחילת הלימודים, ולהיכנס לארה”ב לכל המוקדם 30 יום לפני תחילת הלימודים. סטודנטים ממשיכים אשר הפסיקו את לימודיהם לתקופה העולה על 5 חודשים או יותר, צריכים לבצע מחדש הליך בקשת ויזת לימודים. לימודים בארה”ב יכולה להיות חוויה מצוינת ומלמדת, אבל יש להיערך בהתאם.

רילוקיישן לארצות הברית עם המשפחה

ישראלים רבים מעידים שהמעבר לארצות הברית הוא הצעד החכם ביותר שעשו בחייהם. עם זאת, הגירה היא תהליך מורכב ורצוף אתגרים וחשוב להבין כי מדובר על מסע שדורש לא מעט סבלנות, כוחות נפשיים ונכונות להשקיע מאמצים רבים. על אחת כמה וכמה כשמדובר במעבר של משפחה עם ילדים. למרות כל זה, תכנון מוקדם ומחושב, הסתמכות על מומחים וקבלת החלטות בכובד ראש, יאפשרו לנו ליהנות מנחיתה רכה ככול האפשר ולהתחיל את החיים החדשים בארצות הברית ברגל ימין.