תאילנד היא מדינה אקזוטית, המהווה מוקד משיכה משמעותי לתיירים ולמהגרים. אם טיילתם בתאילנד אחרי הצבא, ועברה בראשכם המחשבה להשתקע בה – דעו שאתם לא לבד. צעירים רבים, ובשנים האחרונות גם משפחות רבות, בוחרים לבצע רילוקיישן לתאילנד. ישראלים המעוניינים לשנות את אורח החיים המהיר והלחוץ בארץ, כמו גם להוזיל את עלויות המחייה ולחוות חוויה אחרת במשך מספר שנים, מהגרים לתאילנד.

רילוקיישן לתאילנד לא מצריך ידיעת השפה המקומית, וניתן להגר לעיר הבירה בנגקוק, לאי קופנגן שמהווה יעד אטרקטיבי לרילוקיישן לאחרונה, או למקומות אחרים בתאילנד ולעבוד בהן באנגלית.

סירות עוגנות בחוף בתאילנד

עבודה בתאילנד

ישראלים רבים המבצעים רילוקיישן לתאילנד, משתלבים במגוון עבודות באיים שבדרום המדינה. ניתן למצוא שם עבודה במכירות בשווקים – במיוחד בדוכנים שמציעים למכירה תכשיטים, בגדים ומזכרות לתיירים. כמו כן, אפשר להשתלב בעבודה באיים במסעדות מקומיות – אם אתם יודעים אנגלית ברמה בסיסית ומעלה, תוכלו לעבוד כמלצרים במסעדות בתאילנד. באיים ובבנגקוק ניתן אף להשתלב בתעשיית התכשיטים המנוהלת ע”י משפחות יהודיות.
אם פניכם לתעשיית היי טק, העיר המתאימה לרילוקיישן בתאילנד עבורכם היא בנגקוק. בנגקוק מושכת אליה חברות רבות וישראלים שעוברים לבנגקוק יכולים לעבוד בה כמתכנתים, מפתחי תוכנה, מהנדסים, מנהלי פרויקטים וכד’ במרכזי הפיתוח של חברות שונות, כמו: Agoda ו-IBM. טווח השכר של מהנדסי תוכנה הוא רחב ותלוי, בין היתר, בניסיון של העובד, ביכולות שלו ובפרמטרים נוספים. מהנדס תוכנה בכיר בתאילנד יכול להרוויח מעל ל-20,000 שקלים בחודש (לפני בונוסים ומענקים אחרים). מכיון שהוצאות המחיה בתאילנד נמוכות מאלו בישראל, ההכנסה הפנויה שתישאר בידו, תהיה גבוהה יותר.
אפשרות תעסוקה נוספת בתאילנד היא פתיחת עסק. ישראלים רבים שביצעו רילוקיישן לתאילנד פתחו בה מסעדות שמגישות אוכל ישראלי: חומוס, פלאפל וכד’.
מעבר לכך, תעסוקה כנוודים דיגיטליים נעשתה נפוצה מאוד לאחרונה, כך שאם אתם מבצעים רילוקיישן לתאילנד ואתם מעצבים גרפיים, כותבי תוכן, בוני מצגות וכד’, אתם זקוקים רק למחשב שלכם, ותוכלו לעבוד בקלות מבנגקוק, מקופנגן או מכל מקום אחר בתאילנד.

כמובן שעליכם לזכור שמשום שאתם ברילוקיישן, יש לבדוק את החובות שלכם למדינה ברמת המיסים, שכן אם אתם נוודים דיגיטליים, עצמאיים או שכירים בתאילנד התנאים משתנים בהתאם לתעסוקתכם והכנסותיכם.   

ויזות

אם אתם מתכננים להגיע לתאילנד ומעוניינים לשהות בה מעל ל-30 יום, תצטרכו לדאוג מראש להוציא ויזה. אולם, אם אתם מעוניינים להשתקע בתאילנד, ויזת תייר לא תעזור, ותצטרכו לדאוג לויזה מתאימה. הוויזות הנפוצות לשהייה ארוכה בתאילנד הן ויזת עסקים או ויזת סטודנט.

ויזת עסקית/עבודה

אם אפשרויות התעסוקה בתאילנד נראות לכם, עליכם לבדוק אילו סוגי ויזות יאפשרו לכם לעבוד בה באופן חוקי.

אם אתם מתכננים לעבוד עבור חברה מתאילנד, ויש לכם אישור עבודה בתוקף שאושר ע”י המשרד ליחסים בינלאומיים, אתם יכולים להגיש בשגרירות בקשה לויזת עסקים מסוג B. יש לצרף לבקשה מכתב המלצה מהחברה שמציעה לכם את הצעת העבודה, ולפרט את מהות התפקיד, סיבת ההעסקה, השכר ומשך זמן העסקה. כמו כן, יש לצרף אסמכתאות רלוונטיות שמעידות על ניסיונכם התעסוקתי לתפקיד המיועד, וכן אישורים המעידים על השכלתכם האקדמית. אם אתם מתכננים להקים בתאילנד חברה מקומית משלכם, גם אז יש צורך להגיש את המסמכים הרלוונטיים ולהסדיר את השהייה.
בשני המקרים, בין אם תעבדו עבור חברה תאילנדית ובין אם תפתחו בתאילנד עסק, אינכם יכולים לעבוד במדינה אלא אם כן יש ברשותכם אשרת עבודה, אישור עבודה ומספר רישום בביטוח הלאומי.
אם הנסיעה היא למטרת עסקים עם חברה מקומית בתאילנד, ואין לכם אישור עבודה תקף, עליכם להגיש מכתב הזמנה מהחברה שהזמינה אתכם, כולל הסבר על מטרת הביקור.
חשוב לציין, כי בן או בת הזוג של מקבל/ת הויזה לא רשאי/ת לעבוד מכוח אותה ויזה ועליהם להוציא ויזת עבודה ולעבור בעצמם את התהליך בצורה מסודרת.

ויזת סטודנט

אם בכוונתכם ללמוד בתאילנד, תצטרכו לדאוג לאשרת סטודנט. ויזת סטודנט היא מסמך שבזכותו לא צריך לעזוב את המדינה כל שלושה חודשים כדי להישאר בה כדין. אשרת סטודנטים לתאילנד מונפקת לתקופה של שישה חודשים או שנה.

לאחר שנה, לא ניתן להאריך את הויזה, ומי שיש לו ויזת סטודנט ומעוניין להמשיך את השהות בתאילנד, צריך להמיר את סוג הויזה שלו לאחת מסוגי הוויזות האחרות או לעזוב את תאילנד לתקופה של לא פחות משנה ולאחר מכן ‏יוכל לחזור לתקופת לימודים נוספת של שנה.

לפני הגשת הבקשה לויזת סטודנט, חשוב לוודא שיש בידכם את המסמכים הנדרשים, ביניהם: מכתב קבלה ממוסד ההשכלה ובמקרה של מוסד להשכלה פרטית – אישור משרד החינוך.

ביטוח רפואי לרילוקיישן בתאילנד

תאילנד נחשבת למדינה מתקדמת ברמת הרפואה ביחס לשכנותיה. בערים הגדולות ישנם בתי חולים מערביים מודרניים, אך חשוב לדעת שככל שמתרחקים מהערים הגדולות, איכות השירותים הרפואיים אינה אחידה ואף ירודה במקומות מסוימים. 

אם יהיה לכם מספר ביטוח לאומי, תוכלו לקבל שירותי רפואה ציבוריים בחינם בבתי חולים מסוימים בתאילנד. עם זאת, כדאי לקחת בחשבון שרופאים רבים בבתי החולים אינם דוברי אנגלית וכי התורים עלולים להיות ארוכים מאוד. על כן, כדאי לדאוג מראש לביטוח פרטי, שיאפשר לכם כיסוי ביטוחי מקסימלי, שירותי רפואה ברמה גבוהה ובחירה מסוימת של רופאים דוברי אנגלית.

הביטוח הרפואי לרילוקיישן של דיוידשילד מעניק את כל אלו, ומאפשר למבוטחיו ליהנות ממוקד שירות וממוקד רופאים דוברי עברית 24/7.

מגורים בתאילנד

מרבית הישראלים בוחרים לעשות רילוקיישן לקופנגן, שבימים אלו מכילה קהילה ישראלית שהולכת ומתרחבת. עם זאת, חשוב לזכור שתאילנד היא מדינה גדולה מאוד שכוללת 77 מחוזות, ולכן יש לכם לא מעט אופציות לבחירת מקום מגורים. רוב הזרים גרים בבנגקוק הבירה, בפטאיה, בהואה הין או צ’אנג מאי, או באיים פוקט, קוסמוי, פנגן.

בנגקוק היא עיר גדולה ומפותחת, ככזו היא גם מציעה מגוון אפשרויות תעסוקה. מגורים בבנגקוק יתאימו לאנשים שאוהבים לגור בעיר גדולה, מודרנית ומתועשת. כמו כן במרחק במרחק של שעה וחצי עד שעתיים נסיעה בלבד, ניתן להגיע לחופים של הואה הין או פטאיה וליהנות מהים הקסום בחופי תאילנד.

צ’אנג מאי היא עיר הבירה של צפון תאילנד. המחיה שם נחשבת לזולה בהשוואה לדרום תאילנד, וניתן ליהנות בה מתשתיות מפותחות, טבע נפלא ומזג אוויר נעים.

מכיוון שכל אחד חי ברמת חיים שונה וגובה ההוצאות משתנה בהתאם להרכב המשפחה, אזור מגורים, סל הקניות ופרמטרים נוספים, עלויות המחיה אינן זהות ומומלץ לאמוד אותן לפני שתבחרו את מקום מגוריכם.
כך למשל, משפחה שתשכור דירה בת שלושה חדרי שינה במרכז בנגקוק, תשלם כ-9,000 שקלים בחודש, ותהנה מדירה במגדל דירות עם שומר, בריכה וחדר כושר. דירה דומה מחוץ לעיר תעלה מחצית מהסכום הנ”ל.  באי פוקט, בית גדול עם חצר, הכולל שלושה עד ארבעה חדרי שינה יעלה בסביבות 5,800 שקלים לחודש.

בתאילנד ובמיוחד בבנגקוק, בצ’אנג מיי, בפוקט ובקוסמוי יש בתי חב”ד, המקבלים בזרועות פתוחות יהודים ואף ישראלים מקומיים לארוחות שיש בערב. ישנה אווירה נעימה מאוד, הכוללת שירי שבת וחילוניים ודתיים מסבים לשולחן יחדיו.

לימודים בתאילנד

בבנגקוק יש 90 בתי ספר בינלאומיים ובפוקט יש 15. גם במקומות אחרים בתאילנד יש מגוון של בתי ספר וגני ילדים. רוב בתי הספר מלמדים ע”פ תוכנית לימוד בריטית וחלק מלמדים לפי תוכנית לימוד אמריקאית. יש גם בתי ספר בינלאומיים המציעים תוכניות לימוד בצרפתית וברוסית.

אם פניכם לרילוקיישן בקופנגן, חשוב שתדעו כי יש מסגרות חינוך לילדים בעיקר עד החטיבה, אך בשנים האחרונות עוברות יותר ויותר משפחות לאי זה, ובהתאם נפתחות מסגרות חינוך נוספות לילדים ונוער.

רילוקיישן משפחתי לתאילנד

אם אתם מתכננים לעבור לגור בתאילנד עם הילדים, תנסו להיערך מראש ולאפשר נחיתה כמה שיותר רכה עבור הילדים. מומלץ לדאוג מראש לכל מה שאפשר, בכלל זה – בחירת מקום מגורים, דירת מגורים נעימה ומותאמת לצרכיכם ובחירת מוסדות החינוך לילדים. רילוקיישן משפחתי לתאילנד יכול להיחרט בזיכרונכם בחלוף השנים כחוויה קסומה ומעצימה.

פסלי במקדש תאילנדי