קפריסין הפכה בשנים האחרונות לאחת מהמדינות המרכזיות לרילוקיישן בשל מגוון האפשרויות שהיא מציעה – מזג אוויר שמשי במשך רוב ימות השנה, מגוון אפשרויות תעסוקה, כולל משרות של נציגי שירות לקוחות, מכירות, שיווק, ניהול כספים, תמיכה באינטרנט, וכן מחירי נדל”ן כדאיים ביחס למקומות אחרים באירופה.
בנוסף, קפריסין קרובה מאוד לישראל, במרחק של כ-60-40 דקות טיסה, כך שנוח מאוד לחזור ולבקר בארץ בזמן השהייה בקפריסין. מעבר לכך, קפריסין נהנית ממגוון מסעדות, ברים, מוזיאונים, ארכיאולוגיה והיא עשירה בתרבות. כל אלו הופכים את קפריסין ליעד אטרקטיבי למגורים ורילוקיישן.

אז אם התחלתם כבר את הארגונים לרילוקיישן לקפריסין, התחלתם לדאוג לעבודה, לימודים, בית ספר לילדים, ביטוח בריאות לרילוקיישן ועוד, אולי כדאי שקודם תחליטו איפה הכי מתאים לכם לגור.

נוף ניקוסה- קפריסין- עייר חוף

 דיור בקפריסין

מציאת דירה בקפריסין הוא צעד חשוב מאוד בתהליך הרילוקיישן. בקפריסין יש מספר ערים מרכזיות, המציעות מגוון אפשרויות דיור טובות לישראלים. לפני שמקבלים את ההחלטה היכן לגור, כדאי לבדוק האם המקום המיועד מתאים לכם מבחינת יוקר המחיה, אפשרויות חינוך, אפשרויות תעסוקה ופרמטרים חשובים אחרים – כל אחד בהתאם למרקם חייו.

הערים המרכזיות בהן ישראלים בוחרים לגור ברילוקיישן לקפריסין הן: ניקוסיה, לרנקה, לימסול ופאפוס. יש לציין, כי כיום הקהילה היהודית בקפריסין מונה כ-600 משפחות, כאשר רובן מתגוררות בלרנקה, ניקוסיה ולימסול.

מגורים בניקוסיה

ניקוסיה היא עיר הבירה של קפריסין ונחשבת בעיני רבים למקום המגורים המומלץ ביותר. מעבר לאפשרויות התעסוקה הרבות ולהיסטוריה העשירה, יש בניקוסיה אזורי מגורים עירוניים וגם כפריים, כך שניתן לבחור בצורת המגורים המתאימה לכם ביותר. שכר דירה בניקוסיה גבוה ב-300 אירו בהשוואה לערים אחרות, אך עדיין מדובר בשכר דירה נוח יחסית למקובל בערים מרכזיות בישראל. כמו כן, הפער יכול להיות משמעותי אם בוחרים לגור במרכז העיר ולא מחוץ למרכז. כך למשל, מחיר ממוצע של דירה עם חדר שינה אחד במרכז העיר הוא: 543 יורו, בעוד שמחיר ממוצע של דירה עם חדר שינה אחד מחוץ למרכז ניקוסיה הוא 452.50 יורו.

מגורים בלרנקה

לרנקה שוכנת בדרום מזרח קפריסין. בלרנקה נמצא נמל התעופה הראשי של האי, והיא נחשבת למודרנית ולעיר תיירות מבוקשת. חובבי ים, ברים ומסעדות טובות ואותנטיות ימצאו בה את מבוקשם. שכר הדירה בלרנקה נמוך בהשוואה לערים אחרות בקפריסין. כך למשל, ניתן לשכור דירה בגודל של 85 מ”ר באזור טוב בלרנקה כשהעלות היא כ-440 יורו לחודש.

מגורים בלימסול

לימסול היא העיר השנייה בגודלה בקפריסין, ונמצאת בחלקו הדרומי של האי. זו העיר הגדולה ביותר מבחינה גיאוגרפית, והיא מהווה את המרכז התעשייתי והימי של האי. שכר הדירה בה משתנה בהתאם לאזורי המגורים ולטיב הדירה. דירת סטודיו מרוהטת או דירה בת חדר שינה אחד תעלה לכם כ-400-250 יורו בחודש.

מגורים בפאפוס

פאפוס היא עיר ידידותית למשפחות ונמצאת במיקום נהדר – סמוך לחוף. אחוזי הפשיעה בעיר הם אפסיים, כך שזהו יתרון נוסף וחשוב למגורים בפאפוס. על שכירת דירת חדר במרכז העיר תשלמו כ- 372 יורו, ועל שכירת דירה בת 3 חדרי שינה במרכז העיר, אשר יכולה להתאים למשפחה, תשלמו כ-768 יורו. ניתן לראות, כי מחיר הדיור למשפחה עדיין נמוך משמעותית מהמחיר בערים מרכזיות בישראל ובאירופה.

הוצאות המחייה בקפריסין

עלות מחייה ממוצעת לחודש לאדם בקפריסין היא כ-1327 יורו. הוצאות המחיה עבור משפחה בת 4 נפשות הן כ- 3,034 יורו. לצורך השוואה, הוצאות המחייה בישראל למשפחה בת 4 נפשות הן כ- 4,000 יורו.

באופן כללי, ניתן לומר כי הוצאות המחייה בקפריסין נמוכות פי 1.50 מאשר בת”א ופי 1.30 מאשר בירושלים ובחיפה. כך למשל, בקבוק או קרטון חלב בסופר יעלה לכם בקפריסין כ-1.40 יורו ושני כרטיסי קולנוע יעלו לכם כ-18 יורו.

אמנם הוצאות המחיה בקפריסין נמוכות מישראל, ומחירי הנדל”ן משתלמים מאוד (במיוחד בלרנקה ופאפוס), אך יש לקחת בחשבון הוצאות שתצטרכו להוציא ברילוקיישן – כגון: חינוך (האם תעדיפו לרשום את ילדכם למסגרות חינוך פרטיות?), ביטוח בריאות פרטי ומיסוי. על כן, מוטב לחשב הכל מראש כדי לא להיקלע לבעיה פיננסית.

תרבות ומנטליות בקפריסין

בשונה מישראל בה החיים מתאפיינים בקצב מאוד מהיר, בלחץ ובמתח, בקפריסין תוכלו לבחור ולשלב. תוכלו לעבוד קשה ולהיות עסוקים כל הזמן, אך תוכלו גם להירגע, לקחת את הדברים בצורה קצת יותר איטית וליהנות מקצב מותאם ואורח חיים נינוח ומשוחרר יותר.

לקראת מעבר לקפריסין, כמו לקראת מעבר לכל ארץ זרה, מומלץ להכיר את המנהגים המקומיים וללמוד על התרבות המקומית. כך למשל, מקובל בקפריסין לאכול ארוחת ערב מאוחרת יחסית ביחד. לעתים קרובות, תושבי קפריסין נפגשים במסעדות, שנפתחות רק ב-20:00 ואוכלים יחדיו – כמשפחה או כחברים.
בנוסף, התושבים ידידותיים מאוד אחד כלפי השני.

ביטוח בריאות ברילוקיישן לקפריסין

מערכת הבריאות של קפריסין נחשבת לבעלת סטנדרטים גבוהים ביותר וישנם אף מטופלים רבים שמגיעים במיוחד למרכזים הרפואיים שפועלים בקפריסין, לרבות מטופלים המגיעים מישראל. כך לדוגמה, בקפריסין פועל מרכז רפואי אמריקאי בשם AIMIS, שניתן למצוא בו מנתחים מובילים המתמחים בניתוחים זעיר-פולשניים והליכים אורתופדיים מורכבים כמו הארכת גפיים.

הביטוח הרפואי לעומת זאת, לא מיישר קו עם רמת האיכות של מערכת הבריאות המקומית ורמת הנגישות של תושבי קפריסין לשירותי הבריאות אינה אחידה כלל וכלל. מעבר לכך, תושבים שאינם אזרחי האיחוד כמו לדוגמה ישראלים שמגיעים לעבוד בקפריסין, אינם יכולים ליהנות מביטוח הבריאות הציבורי ונאלצים להסתפק בביטוח בריאות פרטי, שלרוב לא מעניק את הכיסויים שהם זקוקים להם: לפי סקרים שנערכו בשנים האחרונות, עובדים המתגוררים בקפריסין ללא אזרחות אירופאית, מדווחים על שלל בעיות הקשורות לרמת הנגישות לשירותי רפואה ולאור זאת, ישנה חשיבות עליונה לדאוג לפוליסת ביטוח איכותית ככול האפשר, עוד לפני שיוצאים מהארץ.

במיוחד חשוב לדאוג לפוליסה שתכסה את העובדים ובני משפחותיהם במקרה שיהיה צורך לפנות לחדר מיון, רופא שיניים או רופא מומחה, לרכוש תרופות או לעבור בדיקות רפואיות וטיפולים שיקומיים.

רילוקיישן לקפריסין

אם כן, לקראת מעבר לקפריסין, מומלץ לבדוק היטב באילו ערים ואזורים אתם מעוניינים להתגורר. חשוב להיות מודעים למחירי השכירות, כמו גם ליתר הוצאות המחיה. השילוב של מזג אוויר טוב, קצב חיים נינוח ומגוון אפשרויות תעסוקה ומגורים, יעניק לכם חווית רילוקיישן טובה.

ניף קינרה