שיחה עם המורה

במידה שהגעתם עם המשפחה יכול להיות שאתם עדיין תוהים איך מוצאים בית ספר לילדים ברילוקיישן? או שאולי כבר רשמתם את הילדים לגנים ולבתי ספר חדשים. עכשיו, כשעברו החודשים הראשונים של ההתמקמות, הגיע הזמן ליזום שיחה עם המורה. לפני השיחה דברו עם הילדים, שאלו על האתגרים הלימודיים והחברתיים, ועשו לכם רשימת שאלות למורה. בדקו איתה איך הילדים מסתגלים למסגרות? האם ישנם קשיים או אולי חוזקות שעלו מאז המעבר? איך מתמודדים הילדים מבחינה חברתית? וכן הלאה. בהתאם לשיחה עם המורה, במידה ועלו נקודות שכדאי לחזק בתקופה הקרובה או בכלל. מומלץ לבנות מערכת של שיעורים פרטיים בתחומים בהם יש קושי, לבדוק חוגים באזור שיעזרו לילדים להשתלב מבחינה חברתית בלי להתאמץ וכמובן לנסות לארגן מפגשים חברתיים עם ילד או שניים שנראה שילדיכם מחבבים.

ילדה בבית הספר אחרי רילוקיישן
חדשה בבית הספר

השלמות של ציוד לבית

לאחר זמן מה במקום החדש אתם כבר יודעים מה אתם צריכים ובעיקר מה אתם לא צריכים. זכרו שאתם לא פה לנצח, ותתחילו כבר עכשיו למיין את מה שלא תשתמשו בו בשנים האלה.  עשו רשימות של השלמות לבית/בגדים וכו’. לאחר זמן מה בארץ אחרת, קל יותר להבין את אופי הלבוש הנהוג וכמובן את מזג האוויר במקום המגורים וכך גם לקנות בגדים בהתאם, כי כנראה שמעיל ששירת אתכם בצורה נהדרת בישראל, פחות יתאים לחורף בהמבורג. זכרו שבימי קורונה אפשר להזמין הכל הביתה, ולכן אין מה לחשוש מחוסרים. חיים בחו”ל לכמה שנים הם הזדמנות מצוינת לתרגל צמצום בצבירת חפצים.

תכנון חופשה בארץ

גם אם כבר התאקלמתם לגמרי ואתם מרגישים בבית, וגם אם אתם לא יכולים לחכות לחזור לישראל, לתכנן חופשה בארץ זה רצוי ומבורך. כשיש תאריך ברור ביומן קל יותר להתכונן לביקור, להכין את מקומות העבודה והלימודים וכן למצוא מקום טוב לנחות בו בזמן החופשה. לחילופין, כדאי מאוד להזמין את בני המשפחה או חברים טובים לבקר. גם אם ילונו באזור ולא בבית שלכם, תוכלו להציג להם את הסביבה החדשה תוך כדי הפגת הגעגועים זה לזה. עבור ילדים שמתקשים בהתאקלמות תכנון חופשה בארץ יכול להקל קצת על הנחיתה בארץ חדשה.

תכנון חופשה בארץ במהלך הרילוקיישן
זמן לתכנן חופשה בארץ

הרחבת מעגל החברים

יכול להיות שנחתם על זוג חברים אחד, והגיע הזמן להכיר אחרים. אל תתביישו לבקש להכיר, בקבוצות פייסבוק מקומיות/ישראליות, דרך בית הספר וכו’. לישראלים (ולא רק) יש נטייה לנסות ולהתחבר עם ישראלים אחרים כדי להרגיש בבית, אך דווקא חיבור עם משפחות מקומיות יכול לסייע בהסתגלות, וגם כמובן לפתוח אתכם לתרבות חדשה. אחרי הכל אחת הסיבות שבחרתם רילוקיישן היא לשנות קצת אווירה. הדרך הפשוטה ביותר היא דרך הילדים, שחוברים בעצמם לילדים אחרים, וכך מחברים בין המשפחות.

טיולים

אתם במדינה חדשה – הכירו אותה, את המרחבים, צאו בסופי שבוע לטיולים משפחתיים או עם חברים. אם מדובר באזור עירוני אפשר לצאת לחקור שכונות מעניינות, שווקים, פארקים ומוזיאונים. אם מדובר באזור כפרי או כזה שנמצא קרוב מספיק לטבע, גם טיולים יומיים יעזרו להכיר את האזור. כדאי לבדוק ברשת היכן נמצאים פארקים לאומיים או אטרקציות מענינות שאולי לא חשבתם עליהם לפני הנסיעה, לארוז צידה לדרך ואוהל או אולי להזמין סופ”ש בבית מלון ולהכיר גם אזורים רחוקים יותר מאזור הבית. באירופה למשל, מעבר בין מדינות הוא פשוט ומהיר, ויש לכם הזדמנות בלתי חוזרת לראות עולם.

רילוקיישן עם המשפחה

ביטוח רפואי

בהחלט יכול להיות שהגעתם לכאן עם ביטוח רפואי שעשיתם בישראל, וכעת אתם מתפתים להשתמש בשירותים של ביטוח מקומי. לבחירה הזאת יכולות להיות כמה השלכות:

1. אתם עלולים לשלם על פוליסה שאתם לא מבינים את התנאים שלה, ובעצם לאבד חלק גדול מהזכויות שיש לכם עכשיו.

2. הביטוח שהגעתם איתו מהארץ מעניק לכם קשר ישיר עם ישראל, בין שעל ידי מוקד בעברית ובין שעל ידי שמירה על הזכויות שלכם כמבוטחים בארץ. אובדן רצף ביטוחי, במיוחד בימים כאלה, יכול להיות מסוכן ממש וגם להכניס אתכם לבור כלכלי.

3. אתם רגילים לצורך שירותי בריאות בצורה מסוימת, ובמדינה החדשה שלכם הנהלים בטוח שונים. לכן כדאי לשמור על כמה שיותר אלמנטים מוכרים בפוליסה שלכם. בעיקר בכל הנוגע לרוחב הכיסוי הביטוחי. במדינות רבות לא תזכו לכיסוי רפואי כמו זה שמקבלים מביטוח ישראלי.